Grön laserdiod från OSRAM Opto Semiconductors är Årets Produkt 2012 enligt Electronic Products Magazine

Grön laserdiod från OSRAM Opto Semiconductors är Årets Produkt 2012 enligt Electronic Products Magazine
26.04.2013
Applikationsområde:  Industriapplikationer, Projektionssystem
Teknologi:  Laser
Målgrupp:  Arkitekt, Elektriker

Grön laserdiod från OSRAM Opto Semiconductors är Årets Produkt 2012 som utdelas av Electronic Products Magazine

Electronic Products Magazine (USA) har nominerat den gröna laserdioden från OSRAM Opto Semiconductors som Årets produkt 2012. Läsarna av den tyska tidningen "Elektronik" valde också den gröna laserdioden från totalt elva nomineringar som en av de tre bästa produkterna 2013 i kategorin Optoelektronik.

Gröna laserdioder – en milstolpe i utvecklingen av miniatyrprojektorer

De gröna laserdioderna utgör en milstolpe inom utvecklingen av miniatyrprojektorer för mobila enheter, till exempel smarttelefoner och kameror. Enheter för lasershower, laserpekare och linjelaser kommer också att dra nytta av denna teknik. De kompakta laserdioderna har en optisk utgång för 30 och 50 milliwatt och en särskilt hög strålkvalitet och är direktemitterande – laserljuset framställs direkt i halvledaren. Jämfört med existerande lösningar, finns det inte längre ett behov av att dubblera frekvensen hos en infraröd laser för att producera grönt ljus.

Direktemitterande gröna laserdioder har en rad fördelar

  • Hög termisk stabilitet
  • Kompakt design
  • Högkvalitativ stråle
  • Snabba moduleringshastigheter

Dessa fördelar utgör ett viktigt steg för fick-projektorer som kommer att göra det möjligt att bära med sig sina PowerPoint-presentationer eller favoritvideor och visa dem med en rimlig storlek på väggen eller projektorskärmen. De kompakta PL 520 och PL 515 direktemitterande grön laserdioderna med sin optiska utgång på 50 mW och 30 mW är perfekt för sådana applikationer. Designers kan nu utveckla och konstruera användbara små projektorer för smartphones och kameror och även projektionsenheter för lasershower, laserpekare och linjelaser.

Osram Opto Semiconductors utvecklar en av de första direktemitterande gröna laserdioderna

Med utvecklingen av en av de första direktemitterande gröna laserdioder har Osram Opto Semiconductors markerat sin ledande position inom området laser baserat på indium galliumnitrid. Den gröna lasern är resultatet av många års intensivt utvecklingsarbete i Regensburg. Den har utvecklats som en del av MOLAS-projektet och sponsras av det tyska ministeriet för forskning och utbildning och engagerar teknik för ultrakompakta mobila laserprojektorsystem. År 2010, fick forskare på företaget ta emot Karl-Heinz-Beckurts Award för utvecklingen av den gröna lasern.

OSRAM RSS
Nyhetsflöde

Green light for laser projectors
18.10.2012

© 2017, OSRAM GmbH. Alla rättigheter förbehållna.
LED Floater Headline