Empowering light with intelligence – Tvilight och OSRAM

Källa: Osram
06.02.2017 | Branschpress

Empowering light with intelligence – Tvilight och OSRAM

OSRAM utökar sin expertis inom intelligenta belysningssystem för städer genom att investera i den holländska programvaruspecialisten Tvilight. Företaget utvecklar sensorteknik och mjukvarulösningar för den optimala lösningen för smarta städer.

Källa: Osram

Genom att köpa en andel i Tvilight kan OSRAM möta den ökande efterfrågan på smarta belysningslösningar i städerna. Smart, nätverksbaserad belysning är en av de viktigaste fokusområden för OSRAM. OSRAM har redan en ledande position inom utomhus segmentet I Europa. Och genom att kunna erbjuda Tvilights portfölj har OSRAM ytterligare stärkt sin position.

Det holländska företaget Tvilight bildades 2012 och har specialiserat sig på mjukvara för sensorer för utomhusbruk. Drivs av visionen att intelligent gatubelysning kommer att spela en viktig roll för att stödja en hållbar urban tillväxt, göra städer smarta, anslutna och redo för framtiden. Tvilight har utvecklat en innovativ mjukvaruplattform och har tusentals intelligenta enheter över hela världen.

"Vi är glada att ingå ett strategiskt partnerskap med OSRAM, en internationell grupp som representerar över 110 års ljusteknologisk erfarenhet och skicklighet. Tillsammans med OSRAM, kommer vi att fortsätta att leverera IOT-ready (internet of tings), anslutna, intelligenta belysningslösningar på en global skala och omvandla urban infrastruktur så Smart City lösningar kan och kommer att förbättra livet för dess medborgare. Tillsammans kommer vi att kunna leverera produkter, mjukvara och tjänster till våra partners över hela världen. vi ser framtiden an med stor spänning, engagemang och ambition ", tillägger Chintan Shah, grundare och VD för Tvilight.

För att se mer https://www.osram.com/ls/verticals/smart-city/index.jsp

OM OSRAM

OSRAM, med huvudkontor i München, är en globalt ledande belysningstillverkare med en historia som går tillbaka mer än 100 år i tiden. Portföljen täcker hela värdekedjan från högteknologiska applikationer baserade på halvledarteknik, till IR eller laser och smarta belysningslösningar i byggnader och städer. I slutet av räkenskapsåret 2015 (30 september) hade OSRAM cirka 33 000 anställda världen över och genererade intäkter på nästan 5,6 miljarder € under det räkenskapsåret. Bolaget är noterat på börserna i Frankfurt och München (ISIN: DE000LED4000; WKN: LED 400; handel symbol: OSR). Ytterligare information kan hittas på www.osram.com.

Presskontakt

Jenni Lagsäter, Marknadsansvarig Specialty Lighting OSRAM

jenni.lagsater@osram.seT: +46 (8) 1287 04 76

OSRAM RSS
Pressflöde

© 2017, OSRAM GmbH. Alla rättigheter förbehållna.
LED Floater Headline