Automotive
 

OSRAMs belysningsexpertis

Tre dimensioner av högpresterande fordonslampor

Starkare ljus med XENARC NIGHT BREAKER UNLIMITED

Upptäck kraften i fordonslampornas tre dimensioner. Oavsett om det gäller ljusstyrka, ljuskägla eller ljusfärg – nya OSRAM NIGHT BREAKER UNLIMITED fordonslampor sätter en ny standard för fordonsbelysning.

Hög ljusstyrka och förbättrad sikt med högpresterande fordonslampor

Optimalt ljus är en viktig säkerhetsfaktor. Högeffektiva fordonslampor ger hög ljusstyrka och förbättrad sikt på vägarna samt garanterar en behaglig, bekväm och säker körning.

På så sätt kan många olyckor undvikas eftersom dålig sikt är en av de vanligaste orsakerna till olyckor.

Med regelbundna ljuskontroller hos en verkstad tar du reda på om fordonets ljus är funktionellt eller behöver förbättras. Egenskaper som ljusstyrka, ljuskägla och ljusfärg är avgörande. De tre dimensionerna för OSRAMs högpresterande fordonslampor.

Ladda ner: Fordonsbelysning – Katalog 2016/17 (PDF)
Intensivt ljus med NIGHT BREAKER LASER

1:a dimensionen: ljusstyrka

Ljusstyrka: för mer ljus på vägen

Luminansen som skickas ut från en ljuskälla kallas ljusstyrka. Denna egenskap är speciellt utmärkande för prestandalampor från OSRAM.

OSRAM NIGHT BREAKER LASER ger upp till 130 % starkare ljus på vägen jämfört med vanliga halogenlampor. Deras styrka märks främst i det viktiga avståndsintervallet 75 till 100 meter, där ljuset är särskilt starkt och kraftfullt. Hög ljusstyrka ger därför längre tid att reagera: Faror och hinder kan upptäckas tidigare och ses tydligare.

Skarp ljuskägla med NIGHT BREAKER LASER

2:a dimensionen: ljuskägla

Ljuskägla: för synbart bättre belysning av vägen

Ljuskäglan är det konformade ljuset från en strålkastare. Högpresterande fordonslampor sätter viktiga standarder här:

OSRAM NIGHT BREAKER LASER lampor har en upp till 14 meter längre ljuskägla jämfört med vanliga halogenlampor. På det sättet blir vägytan betydligt bättre belyst. OSRAMs lampor säkerställer bättre sikt framför allt i den kritiska zonen i kanten av vägbanan – ytterligare en säkerhetsfaktor. Det säkerställer i sin tur en behaglig och avslappnad körning.

Behaglig ljusfärg med NIGHT BREAKER LASER

3:e dimensionen: ljusfärg

Ljusfärg: för icke-tröttande och bekväm körning

Ljuset från en ljuskälla har en specifik våglängd och därmed också en specifik färg. Intrycket av färg skapas på grund av det direkta inflödet av ljus i ögat.

OSRAM NIGHT BREAKER LASER ger upp till 20 % vitare ljus jämfört med vanliga lampor. Det betyder att föremål visas i ett naturligt och färgmässigt korrekt ljus, vilket är viktigt till exempel med varnings- och påbudsskyltar. En behaglig ljuseffekt och starkare kontraster ger också en icke-tröttande och bekväm körning.