Partner och samarbeten

Ett starkt nätverk för ditt belysningsföretag

OSRAM är världsledande inom fordonsbelysning, och en beprövad och pålitlig partner. Genom våra produkter och tjänster prioriterar vi hållbarhet och en fortsatt utveckling av fordonsbelysning. Det gör det möjligt för oss att hålla koll på marknadsutvecklingen och hela tiden upptäcka nya trender.

OSRAM är medlem i kända föreningar inom fordonsindustrin och har starka kontakter med sina partner, till exempel erbjuder OSRAM ofta kampanjstöd.

Verein Freier Ersatzteilemarkt e.V.

VREI – Verein Freier Ersatzteilemarkt e.V.

VREI är en intresseorganisation bestående av över 50 välkända och marknadsledande tillverkare av bilkomponenter. Den främsta målsättningen för VREI och dess medlemmar är att representera alla deltagares intressen inom servicesektorn.

VREI:s medlemmar drar nytta av ett aktivt samarbete inom organisationen, vilket ger en plattform för utbyte av idéer och erfarenheter. Med hjälp av workshops och arbetsgrupper behandlar organisationen aktivt de senaste frågorna som rör den fordons-oberoende eftermarknaden.

Mer information: VREI hemsida (på tyska)

GVA – Gesamtverband Autoteile-Handel e.V.

GVA är en branschorganisation – och samtidigt en politisk representant för intressenter – för grossister inom fordonskomponenter i Tyskland. GVA representerar också cirka 2 000 återförsäljare av fordonsreservdelar. Över 150 företag med över 1 000 anläggningar och cirka 130 tillverkare av fordonskomponenter finns representerade i organisationen.

Gesamtverband Autoteile-Handel e.V verkar för rättvis konkurrens på marknaden för reservdelskomponenter. Ett fokus för arbetet är att säkerställa och utöka marknaden för fri fordonsservice som ett verkligt reparationsalternativ för konsumenterna, samt att upprätthålla lika möjligheter för reservdelshandlare i förhållande till bilindustrin.

Mer information: GVA hemsida (på tyska)
Gesamtverband Autoteile-Handel e.V.
European Automotive Supplier Association

CLEPA – European Automotive Supplier Association

Den europeiska fordonsföretagsföreningen CLEPA (Comité de Liaison de la Construction d'Equipements et de Pièces d'Automobiles), som har sitt säte i Bryssel, representerar över 100 globalt viktiga fordonsleverantörer och 25 nationella och europeiska handels- och branschorganisationer.

Föreningens mål är att främja innovation och skapa högkvalificerad sysselsättning inom fordonsindustrin. CLEPA månar också om säker och miljövänlig rörlighet och hållbar utveckling inom branschen.

Mer information: CLEPA hemsida

ZDK: Zentralverband Deutsches Kraftfahrzeuggewerbe

ZDK representerar cirka 40 000 fordonsföretag på nationell nivå. ”Ljustestet” äger rum varje år på hösten, och organiseras av Zentralverband Deutsches Kraftfahrzeuggewerbe Kampanjen stöds av många kända partner och stöds traditionellt av den tyska transportministern.

Som en del av kampanjen kan bilförare få sina billjus kontrollerade gratis hos deltagande bilverkstäder. På så sätt bidrar ljustestet väsentligt till trafiksäkerheten. Varje år är OSRAM en officiell partner till ljustestveckorna.

Mer information: ZDK hemsida (på tyska)
Zentralverband Deutsches Kraftfahrzeuggewerbe