Trender inom fordonsbelysning

Fordonstrender

Modern fordonsbelysning är en global megatrend. Allt fler tekniska innovationer inom fordonsbelysning inspirerar förare världen över. Förbättrad prestanda, ökad säkerhet och en minnesvärd design ligger i fokus för trender och forskning inom fordonsbelysning.

OSRAM – världens största leverantör av belysning till fordonsindustrin – ligger i framkant när det gäller teknisk utveckling.

Översikt över alla trender:

Laserljus

Laserljus: en ny strålkastarteknik

BMW i8 och Audi R8 LMX presenterades nästan samtidigt och var de första serietillverkade bilarna med laserstrålkastare. OSRAM var starkt involverad i utvecklingen av den innovativa laserljustekniken. Denna belysningsutveckling öppnar helt nya möjligheter vad gäller design och prestanda för strålkastare.

Trend: Laserljus för strålkastare
Laserljus

µAFS LED-strålkastare

I ett forskningsprojekt under de senaste tre åren har en smart, högupplöst strålkastare skapats som redan nu kan analysera kör- och väderförhållanden kontinuerligt. Detta tar adaptiv framåtriktad belysning till en helt ny nivå. Som övergripande ansvarig och som en del av en forskningsallians har OSRAM framgångsrikt utvecklat grunden för smarta LED-strålkastare med hög upplösning.

Trend: µAFS LED-strålkastare
OLED panelbelysning

OLED panelbelysning som en vidareutveckling av LED

OLED (organisk LED) är en teknisk vidareutveckling av LED. Platta ljuskällor med likformig ljusfördelning, många ljusfärger och en helt flexibel design är framtiden inom bilbelysning, och erbjuder många nya möjligheter för interiör- och exteriörbelysning.

Trend: OLED – toppmodern panelbelysning
Strålkastare med kurvljus

Strålkastare med kurvljus, för första gången med LED-teknik

Dynamiska strålkastare med kurvljus – på en helt ny teknisk nivå i framtiden. Fram tills nu har det krävts mekanik för att vrida delar av strålkastaren eller hela strålkastaren. Detta tillhör det förflutna. Tack vare LED-teknik kan sådana innovationer som Advanced Forward Lighting Systems (AFS) nu implementeras mycket enklare.

Trend: strålkastare med kurvljus med LED-teknik, för första gången
Flexibla OLED:ar

Flexibla OLED:ar för fordonsbelysning

OLED-tekniken ger helt nya designmöjligheter för ljuskällor. För närvarande genererar R2D2-projektet, med OSRAMs medverkan, stort intresse bland kunder inom bilindustrin.

Trend: Flexibla OLED:ar för fordonsbelysning

Fordonsverktyg

Upptäck spännande interaktiva OSRAM-verktyg

Mer information