Automotive
 
OLED-teknik i nya Audi TT RS

OLED-teknik i nya Audi TT RS

OLED-teknik i nya Audi TT RS

26.01.2017

Som teknologisk ledare inom belysningslösningar för fordon levererar OSRAM nu också sin OLED-belysning till nya Audi TT RS. De linjära organiska ljusdioderna i bakljuset på fordonet understryker ljuskällans tunna form och fungerar som en viktig designdetalj. En uppdelning av OLED:arna i tre individuellt styrbara belysningssegment – två yttre och ett inre segment – gör att olika belysningsfunktioner kan kombineras. De yttre segmenten lyser permanent för att stödja bakljusfunktionerna, medan det inre segmentet tänds vid bromsning.

Utöver en innovativ design, erbjuder de nya bakljusen också en imponerande funktionalitet. Totalt fyra OLED-enheter med en total ljusutstrålande yta på 49 cm{^>2<^} och en ljusstyrka på 1000 cd/m{^>2<^}, är monterade som en modul i en hållare med spegelblank ram, vilket garanterar optimal synlighet på vägen.

Flexibel belysningsteknik för framtiden

OSRAM är för närvarande det enda företaget som erbjuder denna innovativa teknik för fordonsindustrin, och är därför banbrytande på OLED-området. Eftersom OLED:ar avger ljus i mycket tunna lager är de idealiska för flexibla belysningslösningar. Till exempel kan 3D-skuggeffekter skapas genom segmentering, vilket är ett arrangemang av styrbara ljusytor mycket nära varandra. Möjligheten att styra individuella ljusmoduler separat öppnar upp ännu fler designalternativ, som t.ex. dynamisk funktionalitet. Förutom att erbjuda stor flexibilitet i fråga om design har OLED-tekniken extremt låg energiförbrukning, vilket är en stor fördel i fordonsindustrin.

Fordonstrender: Mer information om OLED