På väg in i belysningsindustrins digitala framtid

Belysningsmarknaden går igenom en period av teknisk förändring. Halvledarbaserade tekniker som LED och OLED ger kunderna nya möjligheter när det gäller effektivitet, ljuskvalitet och flexibilitet. Som premiumleverantör spelar OSRAM en ledande roll på området.

I 110 år har varumärket OSRAM stått för innovativa och hållbara utvecklingar på den globala belysningsmarknaden. Idag är OSRAM en av världens största leverantörer av produkter och lösningar för många olika kundbehov – från moduler till armaturer och högeffektiva ljusstyrningssystem.

OSRAM fokuserar alla sina resurser på ljus, och stödjer aktivt sina kunder så att de kan göra de bästa valen för att uppfylla sina behov. Med mer än 33 000 anställda i cirka 150 länder utvecklar OSRAM skräddarsydda lösningar för att uppfylla sina kunders specifika behov.

Passion för ljus, lösningar för livet

Förändring ingår i vårt DNA. OSRAM utvecklar smarta och hållbara produkter för att hjälpa till att spara resurser över hela världen och för att förbättra livskvaliteten med ljus. Konstgjord belysning står för cirka 20 % av världens energiförbrukning. Det betyder att energieffektiv belysning kan spara så mycket CO2 över hela världen som kan absorberas av en skog med en storlek dubbelt så stor som Italiens yta. För närvarande kommer mer än 70 % av vår omsättning från energibesparande belysningslösningar.

LED-teknik är redan en avgörande faktor här. LED-baserade produkter utgör nu cirka 40 % av OSRAMs totala försäljning. OSRAM täcker hela LED-mervärdeskedjan, från komponenter till lösningar för ljusstyrning. Och med cirka 8 000 LED-patent har OSRAM ett betydande inflytande på den fortsatta utvecklingen av LED-teknik.

OSRAM är som en ”ren ljusspelare” ett starkt globalt varumärke och en ledande innovatör inom alla applikations- och tekniksektorer, och formar den digitala framtiden för belysningsindustrin.