Ljus innebär livskvalitet - ljusets biologiska effekt

Ljus kan vara vederkvickande, motiverande, avslappnande eller lugnande. Ljus kan också vara ett stöd inom medicinsk behandling, öka koncentrationsnivåerna på arbetet eller i skolan och hjälpa passagerare på långdistansflygningar att känna sig mer avslappnade. Ett brett kunskapsområde gällande ljusets biologiska effekter har bekräftats vetenskapligt i studier. Denna expertis har redan implementerats i verkligheten i olika inledande projekt.  

Belysningslösningar från OSRAM utnyttjar de positiva effekterna och för fram koncentration, välbefinnande och livskvalitet som en del av den koordinerade ljusdesignen.

Men hur fungerar egentligen det biologiskt effektiva ljuset? Vad har vi möjlighet att observera som människor? Vad måste ljusdesigners, arkitekter och ingenjörer ta med i beräkningarna i framtiden när det gäller ljusdesign i hemmet, på arbetsplatsen eller i offentliga byggnader? Vår online-special om ljusets biologiska effekt visar kunskapen som uppnåtts genom forskning, vetenskap och projekt som ökar vår nivå av välbefinnande.

Projekt

Vetenskapliga studier

Produkter

Kunskap

Aktuella nyheter

© 2017, OSRAM GmbH. Alla rättigheter förbehållna.
LED Floater Headline