Baku Olympiastadion och National gymnastik arena utrustad med OSRAM belysningslösningar

Spännande arkitektonisk belysning, banbrytande plan med HDTV, läktaren och indirektbelysning: OSRAM koncernen belyser Baku Olympiastadion och National gymnastik arena med helt olika belysningslösningar.
11.06.2015
Applikationsområde:  Arkitektonisk belysning, Offentliga områden, Sportanläggningar
Teknologi:  HID, LED, LED-moduler, Armaturer
Målgrupp:  Arkitekt, Städer och kommuner, Ljusdesigner

Baku Olympiastadion och National gymnastik arena utrustad med OSRAM belysningslösningar

OSRAM sätter ljushöjdpunkter under Europamästerskapen 2015 i Azerbajdzjan. Dotterbolaget Siteco utrustade Baku Olympiastadion med bland annat en HDTV-kompatibel strålkastare, med dotterbolaget Traxon omvandlas National gymnastik arena till en "ljusteater" med imponerande dynamisk belysningslösning.

Arenafasaden lyser i imponerande färgkombinationer

Inför europeiska mästerskapen i Baku, har OSRAM utrustat Azerbaijanian huvudstadens National gymnastik arena med en innovativ dynamisk belysningslösning. Cirka 600 Traxon Wall Washer Shield AC XB belyser utsidan av arenan, vilket får den att verka vara i olika färger för att visa imponerande kombinationer som bla Azerbajdzjan nationella färger. 

Professionell belysningsstyrning med förprogrammerade animationer

Tio genomskinliga skärmar runt arenafasaden, realiserade med 11 km TRAXON Media Tubes, är monterade i en anpassad profil som är utformad för att ge mekanisk stabilitet. Den sofistikerade e: cue kontrollösning startar automatiskt på natten och släcker under morgontimmarna. Förprogrammerade sekvenser och kompositioner av grafiska animeringar på skärmarna och olika färggradienter på ribborna. 

HDTV- plan- och läktarbelysning för en härlig atmosfär

För att belysa Baku Olympiastadion och uppvärmningsfältet på sidan om, har Siteco strålkastare installerats. Mer än 600 R3 Maxi 2000W armaturer monterades för en HDTV-kompatibel arenabelysning. Dessutom har 240 Siteco strålkastare  med olika spridningsvinklar belyst terrasser för att skapa en perfekt belysningsatmosfär för idrottare och åskådare. För inomhusbelysning har mer än 25 km av OSRAM  LINEARLight Power Flex installerats.

Stadium är värd för EURO 2020

Den nya multiarenan med ca 68.000 platser uppfyller UEFA och FIFAs höga krav. Efter de första europeiska mästerskapen i 2015 kommer det att vara hemmaarena för fotbollslandslaget i Azerbajdzjan och en av de platser i EURO 2020. De europeiska mästerskapen är en internationell multi-sport händelsen för idrottare som representerar de nationella olympiska kommittéerna i Europa och kommer att inledas den 12 juni Baku Olympiastadion och National gymnastik arena kommer att vara två av de 18 idrottsplatser.

 

OSRAM RSS
Nyhetsflöde

Special Brasilien 2014

© 2017, OSRAM GmbH. Alla rättigheter förbehållna.
LED Floater Headline