OSRAMs första LED-ersättningslampor som är godkända för användning på allmän väg – finns som H1, H4, H7 och W5W

Halogen eller NIGHT BREAKER LED?

Svaret är tydligt!

NIGHT BREAKER LED

Bringing light to life

En lysande revolution inom teknik och design: OSRAMs första LED-strålkastarlampa1 som är godkänd för användning på väg är en innovationsledare. NIGHT BREAKER LED har godkänts som lagliga eftermonterade strålkastarlampor i halogenbaserade strålkastare i enlighet med tyska vägtrafiklagar (StVZO). OSRAM, som är ledande inom fordonsbelysning, utvecklade NIGHT BREAKER® LED från grunden och testade den i samarbete med TÜV-Süd. Med NIGHT BREAKER LED, som godkänts av den tyska federala myndigheten för motorfordon (KBA) för ett stort antal strålkastare och fordonstyper, kan du nu också uppleva den senaste belysningsteknikens överlägsna prestanda i din bil. Upptäck den vidareutvecklade, optimerade och omdesignade NIGHT BREAKER LED H7 GEN 2. Nu med ännu större fordonskompatibilitet, förbättrad optisk design och högre ljusintensitet. För en helt ny körupplevelse – dag som natt.

NIGHT BREAKER H7-LED GEN 2

Växla enkelt från halogen till LED

LED-teknik för alla

Få fördelarna med bättre sikt och synlighet och samtidigt minskad bländning för alla andra trafikanter. Den här kraftfulla LED-lampan med en kall färgtemperatur som liknar dagsljus ger upp till 230 % mer ljusstyrka2 på gatorna. Dessutom tar den designen hos ditt fordon till nästa nivå! Jämfört med vanliga halogenlampor är NIGHT BREAKER LED också bättre med sin vibrationstålighet och det faktum att den håller upp till fem gånger längre, vilket gör att du får mer körglädje av den. Detta är den kvalitet du förväntar dig av OSRAM. Uppgradera dina halogenstrålkastare lagligt, enkelt och kostnadseffektivt till den senaste LED-tekniken nu!
Översikt över länder Så uppgraderar du – steg för steg-guide Mer information om installationen Vanliga frågor Transportstyrelsens Svenska typgodkännande

Kompatibilitetslista för NIGHT BREAKER LED och TRUCKSTAR LED

Listan nedan gäller för närvarande för Sverige och flera andra länder. Översikt över länder

Gäller endast för de respektive länder där det finns ett godkännande eller för vilka ett likvärdigt godkännande gäller, samt för de fordonsmodeller och ljusfunktioner som för närvarande anges i kompatibilitetslistan.

Ladda ner kompatibilitetslistan för bilar, husbilar och specialfordon
Ladda ner kompatibilitetslistan för motorcyklar

Ladda ner kompatibilitetslistan för lastbilar

 • Product reference - Ordernummer
 • Manufacturer - Tillverkare
 • Model (Variant/Type) - Version/typ
 • Year of manufacture - Tillverkningsår
 • Headlight approval number - Godkännandenummer för strålkastare
 • Low beam - Halvljus
 • High beam - Helljus
 • Position light - Positionsljus
 • Lamp type - Typ av lampa
 • Canbus - Canbus
 • Adapter/CAP - Adapter/Cap
 • Installation Difficulty - Svårighetsgrad för installation
 • Easy/Medium/Demanding - Enkel/Medelsvår/Krävande

Förklaring för svårighetsgrad:

 • Enkel: Installationen kan enkelt utföras av vem som helst.
 • Medelsvår: Installationen kan enkelt utföras av vem som helst med viss teknisk kompetens.
 • Krävande: Installationen kräver mer tid och skicklighet. Under vissa omständigheter kan det vara nödvändigt att göra mindre tekniska förändringar på fordonet. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta OSRAMs kundtjänst.

Snabblänkar till alla produkter

Finns inte din bil eller det land där den är registrerad med på listan?

Vi arbetar ständigt med tillägg. Håll dig uppdaterad och få de senaste nyheterna på våra sociala medier!

Facebook Instagram YouTube

Så här fungerar godkännande för allmänna vägar:

Steg före inköp av en lampa

Godkännandenummer på strålkastarens insida

Godkännandenummer på strålkastarens insida

Steg 1

Kontrollera fordonstyp och godkännandenummer för strålkastare

Gå till kompatibilitetslistan och se om ditt fordon finns med. Jämför godkännandenumret för strålkastare i listan med numret på din bils strålkastare. Det börjar med ett ”E” och en eller två siffror i en cirkel och fortsätter sedan med en 4- eller 5-siffrig sekvens. Du kan också se i fordonslistan om du behöver en LEDriving ADAPTER och/eller två LEDriving CANBUS för installationen. OBS! OSRAM NIGHT BREAKER LED-lampor får endast kombineras med officiella OSRAM-tillbehör – LEDriving ADAPTER och LEDriving SMART CANBUS (om så krävs).

Steg efter inköp av lampan

OSRAM Trust-etikett på förpackningen

Skriva ut dokumenten

Steg 2

Ta fram och skriv ut de juridiska dokumenten

H1-LED/H4-LED/H7-LED
Skanna QR-koden på OSRAM Trust-klistermärket på din NIGHT BREAKER LED-förpackning eller ange den sjusiffriga koden i OSRAM Trust-appen. När du har slutfört kontrollen får du en nedladdningslänk med dokumentet för allmänt typgodkännande. Skriv ut det och se till att alltid ha det med dig när LED-lamporna har installerats.

W5W-LED Carspecific (2825DWNBC)
Ladda ner det allmänna typgodkännandet här. Skriv ut dokumentet och ta med dig det hela tiden när LED-lamporna har installerats.

W5W-LED All vehicle models (2825DWNB)
Skanna QR-koden på OSRAM Trust-klistermärket på din NIGHT BREAKER LED-förpackning eller ange den sjusiffriga koden i OSRAM Trust-appen. När du har slutfört kontrollen får du en nedladdningslänk med dokumentet för allmänt typgodkännande. Skriv ut det och se till att alltid ha det med dig när LED-lamporna har installerats.

Lugn och ro med upp till 5 års OSRAM-garanti

Alla NIGHT BREAKER LED-lampor har 4 års OSRAM-garanti från och med inköpsdagen. NIGHT BREAKER LED-lampor som har köpts och installerats i en professionell verkstad får ett år extra, vilket ger upp till 5 års OSRAM-garanti. Ta reda på mer om garantiprocessen för NIGHT BREAKER LED

Halogen ut, LED in – så fungerar det

Här kan du kontrollera om NIGHT BREAKER LED-lampor är godkända för ditt land och fordon och om en LEDriving ADAPTER och/eller två LEDriving SMART CANBUS-enheter också behövs för installationen. Läs bruksanvisningen före installationen:

Ladda ner H1-LED (PDF)

Ladda ner H4-LED (PDF)

Ladda ner H7-LED (PDF)

Ladda ner H7-LED GEN 2 (PDF)

Du kan enkelt installera lamporna själv i de flesta bilar, så länge du har lite förkunskaper. Våra videor visar dig steg för steg hur du utför installationen.

Installationsvideo – NIGHT BREAKER H7-LED för VW Polo
Installationsvideo – NIGHT BREAKER H7-LED för BMW 2-serien
Installationsvideo – NIGHT BREAKER H7-LED för VW Golf 7

Din lokala verkstad kan erbjuda ett heltäckande, skötselfritt paket och installera lamporna professionellt åt dig.

Har du frågor?
Våra vanliga frågor och svar kan hjälpa dig:

 • OSRAMs första LED-ersättningslampa1 som är godkänd för allmänna vägar
 • Upp till 230 % högre ljusstyrka2
 • Upp till 5 gånger längre livslängd3

1 Godkänd LED-ljuskälla – gäller endast för de respektive länder där det finns ett godkännande eller för vilka ett likvärdigt godkännande gäller, samt för de fordonsmodeller och ljusfunktioner som för närvarande anges i kompatibilitetslistan. Mer information finns här www.osram.com/nb-led.
2 I jämförelse med minimikraven enligt ECE R112, då bländningen understiger de högsta tillåtna värdena med upp till 40 % (H1-LED) eller 50 % (H4-LED/H7-LED).
3 Jämfört med halogenlampor

För att vara säker på att du har köpt en original-LED-produkt från OSRAM erbjuder OSRAM sina kunder det så kallade Trust-programmet. Det gör det möjligt att identifiera förfalskningar. Mer information finns här: OSRAM Trust Program

Designen hos OSRAM NIGHT BREAKER LED kännetecknas av en unik kombination av två funktioner – ”värmeavledning” och ”optimal reflektordesign”. Optiken fulländas av en kompakt lampstorlek för optimal monteringsprecision i strålkastaren.

Lamporna är dessutom vibrationståliga mot stötar till följd av ojämna vägbanor och annat.

Kvalitet och prestanda gör varje OSRAM-produkt till ett OSRAM-original. Tyvärr har piratkopieringen av produkter nått en nivå där det är svårt att visuellt skilja mellan original och förfalskning.

OSRAM har därför integrerat säkerhetsfunktioner i produktionsprocessen som gör att du kan verifiera dina lampor online i två enkla steg.

OSRAM erbjuder en 4-årig garanti för alla NIGHT BREAKER LED-lampor. Ett extra års garanti kan erhållas om NIGHT BREAKER LED-lamporna köps och installeras på en professionell verkstad. Mer information finns här.

Godkännandet av den lagliga NIGHT BREAKER LED är en mycket komplicerad process för varje fordonsmodell. Därför är det för närvarande inte möjligt att ge någon konkret tidsuppskattning. Vi hoppas på din förståelse. OSRAM arbetar kontinuerligt med vidareutveckling.

Approval for the legal NIGHT BREAKER LED is a very complex process for each vehicle model. Therefore, no statement on a concrete time estimate is possible at this point in time, we hope for your understanding. OSRAM is continuously working on further developments. You can always find the current country and vehicle list here.

Godkännandet i andra europeiska länder beror på landets rättsliga situation och i vilken utsträckning de accepterar godkännandet. OSRAM kan inte göra något allmänt giltigt uttalande i detta avseende. Du kan se den aktuella listan över godkända länder här.

Klistermärket som medföljer förpackningen ska fästas i motorrummet eller på baksidan av strålkastaren. Att fästa klistermärket är inte obligatoriskt.

Klistermärket ska fästas i motorrummet, men godkännandet påverkas inte av detta. Om du har tappat bort klistermärket kan du kontakta OSRAMs kundtjänst.

För fordon som deklarerats som officiellt godkända av OSRAM har den fullständiga ljusfördelningen kontrollerats enligt ECE R112. För fordon som inte deklarerats som godkända av OSRAM kommer installation och användning i vägtrafik att leda till att drifttillståndet blir ogiltigt och att försäkringsskyddet går förlorat.

Nej, lagarna i det land där fordonet är registrerat gäller även utomlands. Detta innebär att inga invändningar kan riktas mot ett fordon i ett land där det inte är registrerat. Länder med vänstertrafik (t.ex. Storbritannien) är ett undantag. Här måste föraren byta tillbaka till halogenlampor, även om fordonet är registrerat i hemlandet.

OSRAM har ingen anledning att anta att det kommer att komma några frågor från testorganisationer eller polisen. Om så skulle vara fallet, kan OSRAMs kundtjänst erbjuda stöd.

Godkännandenumret för strålkastaren sitter direkt på strålkastaren – antingen på frontglaset eller på ett klistermärke på höljet. Ett matchande godkännandenummer är obligatoriskt för godkännande.

I de flesta fall är endast halvljus godkänt. I vissa fall är även helljus godkänt. Se kompatibilitetslistan för mer information.

Ja, som tillverkare rekommenderar vi att strålkastarna justeras i en verkstad efter att lamporna har installerats.

Om du har några frågor hänvisar vi till installationshandboken och våra handledningar. Om du fortfarande behöver hjälp kan du kontakta OSRAMs kundtjänst. Installationstillbehör kan behövas..

Adapter, Canbus och Caps krävs för att installera och använda lamporna individuellt i olika bilar. OBS! Endast originaltillbehör från OSRAM som hör till NIGHT BREAKER LED-lamporna är godkända för laglig användning på allmän väg.

OSRAM erbjuder sina kunder en fordonsförteckning per land med en detaljerad översikt över respektive fordonsmodell, de testade strålkastarna och de monteringstillbehör som krävs för dem.

Canbus-varianterna täcker olika fordonstyper.

De installationstillbehör som erbjuds av OSRAM har testats i kombination med LED-lampor och strålkastare av officiella testmyndigheter och får endast användas för att erhålla väggodkännande.

OSRAM har utfört och godkänt de nödvändiga testerna för elektromagnetisk kompatibilitet enligt ECE R10.

Nej, LEDriving SMART CANBUS som utvecklats av OSRAM har även inbyggd elektronik.

Meddelande om användning:
Avfrostningsbeteendet och avfrostningen av strålkastaren kan förändras på grund av bytet från halogenlampor till LED-lampor.

1 Godkänd LED-ljuskälla – gäller endast för de respektive länder där det finns ett godkännande eller för vilka ett likvärdigt godkännande gäller, samt för de fordonsmodeller och ljusfunktioner som för närvarande anges i kompatibilitetslistan. Läs här för mer information.
2 I jämförelse med minimikraven enligt ECE R112, då bländningen understiger de högsta tillåtna värdena med upp till 40 % (H1-LED) eller 50 % (H4-LED/H7-LED).
3 Jämfört med halogenlampor