Förpackningsetikett och lampkod

Klicka på den här länken för att se vart du hittar förpackningsetiketten.

Din original OSRAM-produkt är märkt med:

  • En 7-siffrig kod
  • De 3 sista siffrorna i koden kan ses som ett hologram i det nedre högra hörnet
  • En QR-kod som leder till OSRAM Trust Program
  • Förpackningen är märkt med OSRAM-logotypen och webbadressen www.osram.com/trust
  • En säkerhetsremsa med mikrotext, som är läsbar med hjälp av ett förstoringsglas

Säkerhetskoden är alfanumerisk och har 7 siffror.

Försök igen för att undvika ett inmatningsfel. Får du samma resultat som innan, så är din förpackningskod okänd. Vi vill därför uppmana dig att ta kontakt med din leverantör.

Försök igen för att undvika ett inmatningsfel. Om du får samma resultat som innan, finns din förpackningskod inte lagrad i vår databas och är därför inte giltig. Vi vill därför uppmana dig att ta kontakt med din leverantör.

Den kod som du har angett, har inmatats flera gånger tidigare. Detta kan bero på förfrågningar som utförts av betrodda handelsledpartners. Dock kan det också innebära att denna kod har använts med syfte att tillverka en förfalskad produkt. Vi uppmanar dig därför att ta kontakt med din leverantör.

Kontakta oss

Våra lampor passerar ofta genom flera handelsled. Det är därför möjligt att förpackningen har kontrollerats flera gånger. Observera att detta inte är ett tecken på förfalskning. Om du vill låta koden kontrolleras av vårt Trust Program-team, vänligen kontakta oss.

Kontakta oss

OSRAM Trust Program infördes hösten 2015 för xenonlampor och i slutet av 2019 för OSRAM halogen i DUO BOX. Lampor som har producerats efter detta datum innehåller dessa två säkerhetsfunktioner. Det är dock fortfarande möjligt att flera leverantörer har äldre produkter än från hösten 2015, och då är inte produkterna märkta med den nya säkerhetskoden. Om du känner dig osäker på din lampa, vänligen kontakta OSRAM.

Kontakta oss

I princip levererar OSRAM endast lampor som är förpackade, antingen i tryckta vikbara kartonger eller i akrylkartonger som reservdelstillbehör. Vänligen kontakta din leverantör.

Kontakta oss

Kontakta din leverantör eller kontakta oss, vi hjälper dig gärna.

Kontakta oss

Lampdata

Klicka på den här länken för att se hur du hittar uppgifterna på din xenonlampa eller din halogen DUO BOX.

Kontakta din leverantör eller kontakta oss, vi hjälper dig gärna.

Kontakta oss

Verifiering

Vänligen använd vårt onlineverktyg som leder dig steg för steg genom verifieringsprocessen.

Kontrollera din produkt

Denna kontroll fungerar för alla OSRAM XENARC-produkter tillverkade efter 1 oktober 2015: D1S, D1R, D2S, D2R, D3S, D3R, D4S, D4R, D8S och alla OSRAM Halogenprodukter i DUO BOX tillverkade i slutet av november 2019

För närvarande är OSRAM Trust Program endast tillgängligt för xenonprodukter och OSRAM halogenlampor i DUO BOX.

Allmänna frågor

Det finns en hel del saker som kan gå fel med falska lampor som förkortad livslängd, ojämn ljusfärg och ljus som kan blända andra förare och det är bara för att nämna några fel. Kortfattat, med falska lampor riskerar du ditt liv.

Bilverkstäder visar dig ofta både förpackningen och lampan innan du byter. Bara be dem visa dig förpackningen i förväg nästa gång du besöker din bilverkstad. Tack vare en QR-kod på paketet kan du kontrollera originaliteten på plats.