Precis som med skor är det bäst att byta lamporna parvis

Byt alltid parvis

De flesta byter bara en trasig eller utbränd lampa. Men precis som med strumpor och skor är det bäst att alltid byta lamporna parvis. Om du bara byter den ena kan det leda till ett obalanserat eller oförutsägbart strålkastarljus vilket kan leda till fara för dig och dina medtrafikanter. Din bil är konstruerad för att fungera bäst när båda strålkastarna är lika bra. Det är bara då du kan dra full nytta av det kombinerade strålkastarljuset.

Ensam är inte stark

Fordonsproffsen är eniga om att det är bäst att byta viktiga bildelar parvis. Bromsar, stötdämpare, vindrutetorkare, och naturligtvis lampor, bör alltid bytas parvis. De utsätts trots allt för samma påfrestningar över samma tid. Man bör också tänka på miljökonsekvenserna. Det är inte bara farligt att köra med obalanserade strålkastare. Om en lampa går sönder är den andra säkert på väg att göra det, och det betyder att det går åt bränsle och tid att köra till verkstaden två gånger.

Att bara byta en lampa kan leda till ett obalanserat strålkastarljus

• Vägen lyses inte upp tillräckligt för dig som förare.

• Din bil blir svårare att se för mötande förare. Ett mycket obalanserat ljus kan göra att du misstas för en motorcykel, med allvarliga konsekvenser.

Om en lampa går sönder, är också den andra på väg att göra det

• Båda lamporna utsätts för lika stora påfrestningar. Därför kommer de att försämras lika fort. Gör inte misstaget att bara byta en lampa när även den andra närmar sig slutet av sin livslängd. Dessutom sparar du en resa till verkstaden eller återförsäljaren.

Välj nästa lamppar från OSRAMs produktsortiment inom fordonsbelysning

OSRAMs omfattande sortiment av innovativa produkter genomgår hårda tester under extrema miljöomständigheter. Uppbackade av garantier för din sinnesfrid.

Product catalogue Lamp finder

Byta parvis?

Glöm inte: